VAN JERO NAAR MIEGHELM

In maart 2022 word het ambachtlencentrum uitgebreid met een ambachtelijke schoenmakerij. Met zijn passie voor oude ambachten en handwerk stapt John het schoenmakersvak in. 

JERO

Al vanaf november 1985 is schoenmakerij Jero een begrip in St. Michielsgestel. Frank Hanff werkt al ruim 40 jaar in de schoenmakerij, eerst in ‘s-Hertogenbosch, maar uiteindelijk is hij in St. Michielsgestel neergestreken en gebleven. Dat Frank zijn werk zijn hobby is, dat merk je als klant. Samen met Dorien staat hij in de winkel aan het Petrus Dondersplein klaar voor klanten met de meest uiteenlopende reparaties van onder andere schoenen, tassen, jassen, portemonnees.

Op 12 februari 2022 komt er een eind aan het tijdperk van schoenmakerij Jero. Met hun 35 jarig jubileum in het vak al lang en breed achter de rug, was een contractverlenging van vijf jaar voor het huren van de winkel geen optie meer. Helaas voor Frank & Dorien én voor Sint-Michielsgestel, was er nog geen opvolger gevonden toen ze in 2021 aankondigden te gaan stoppen. 


AMBACHTENCENTRUM

Om dit mooie ambacht niet verloren te laten gaan, liet John weten dat hij interesse had in de machines. De aflapper, doornaaier, stikmachine, powerunit en de schaatsslijper zouden een mooi plekje krijgen in het Vijfambachtenmuseum aan de Venkant. Tot zich een ander idee aandiende. 

Het is geen geheim dat John graag met zijn handen werkt. Ook de ambachten blijven hem trekken en zo bleek het uiteindelijk een hele mooie stap om de schoenmakerij een prachtig plekje te geven in het Vijfambachtencentrum. Niet in het museum, zoals eerder het plan was. Maar volledig in bedrijf, om nog vele jaren, vele Gestelse schoenen te repareren. 
Gesteund door Frank en Dorien, die John de kneepjes van het vak leren, en vol gepaste trots openen we op 4 maart 2022 onze deuren.