24 april: vernieuwde open dag

Sinds alles weer mag, zijn ook wij volop aan de slag gegaan! Mooi om jullie weer te kunnen begroeten in ons museum. Zoals tijdens onze volgende open dag op zondag 24 april!

Zoals altijd tijdens de open dagen zijn natuurlijk de bakker, smid en bierbrouwer aanwezig. Er wordt volop gesmeed, gebakken en uitleg gegeven over het brouwproces. We hebben deze open dag ook twee nieuwe ambachtsmannen te gast: de instrumentenmaker en de schoenmaker.

Instrumentenmaker

Op de zolder van het smederijmuseum is de blikslagerij ingericht. Lamber Foolen komt deze tijdens die dag bemannen. Hij is instrumentenmaker en dit heeft behoorlijk veel raakvlakken met een blikslager. Hij geeft tekst en uitleg over de verschillende gereedschappen. Kom kijken en luisteren!


Aan de slag met leer

Sinds 4 maart is de schoenmakerij bij ons in het museum gevestigd. Iedere donder- en vrijdag worden er volop schoenen gerepareerd. Op 24 april wordt er niets gerepareerd maar gaat Frank Hanff, (de “oude”schoenmaker van JERO) samen met kinderen aan de slag om van leer een mooi werkstukje te maken. Ben je nieuwsgierig? Kom dan zeker kijken of meedoen tijdens onze open dag!

Graag tot kijk op 24 april tussen 11.00 en 17.00 uur bij het VijfAmbachtenmuseum - brouwerij Mieghelm aan de Venkant 17 in Sint Michielsgestel.