Groot nieuws! Schoenmakerij in het ambachtencentrum

In het Brabants Dagblad van 10 november 2021 werd het al aangekondigd: vanaf maart 2022 is dé schoenmaker van Gestel in ons vijf ambachtencentrum te vinden. John heeft ondertussen al heel wat vlieguren achter de machines gemaakt, maar we zijn toch maar wat blij dat ook Frank Hanff nog even meeverhuist.

Iedere donderdag en vrijdag ben je welkom in onze ambachtelijke schoenmakerij op de Venkant 17. Je kunt bij ons terecht voor reparaties, slijpwerk en de sleutelservice, maar kom ook zonder kapotte schoen gerust vast even een kijkje nemen als we open zijn. Precieze openingstijden vind je hier.

Terwijl we druk zijn met de voorbereidingen delen we graag nog even een stukje uit het artikel.

"Beheerst bewegen de handen van schoenmaker-in-spe John van Breugel langs de rondtollende schuurband. Daarnet sneed hij een vastgelijmde nieuwe zool van een herenschoen op maat, nu begint de afwerking. Haast gebroederlijk staat leermeester Frank Hanff van schoenmakerij Jero naast de leerling-schoenmaker. Deze maakte in de afgelopen maanden blijkbaar goede vorderingen, de meester hoeft bijna geen aanwijzingen te geven.

Aanvankelijk had Van Breugel enkel interesse in de machines van schoenmakerij Jero. Om met de aflapper, de doornaaier, de stikmachine, de powerunit en de schaatsslijper het Vijfambachtenmuseum aan de Venkant te verrijken. Totdat plots een ander idee zich aandiende."

Lees het hele artikel